Olej z Nasion Wiesiołka

olej z nasion wiesiolkaSuplement Diety.
Evitol, zawierający niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe korzystnie wpływa na:
- utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi,
- obniżenie wartości ciśnienia tętniczego we krwi,
- regulowanie poziomu składników lipidowych w surowicy krwi,
-wzmocnienie naturalnych mechanizmów obronnych organizmu przy niesprzyjającym wpływie środowiska zewnętrznego,
- ogólne funkcjonowanie systemu nerwowego.

Olej z nasion wiesiołka jest również stosowany w celu:
- regulacji zaburzeń cyklu miesiączkowego,
-złagodzenia problemów skórnych powstałych na tle zaburzeń metabolicznych, np. do skóry z tendencją do trądziku,
-zmniejszenia ryzyka powstawania zakrzepów (ma właściwości antykoagulacyjne).
Przeciwwskazania i działania niepożądane: Nie stwierdzono.

 

Wartość odżywcza w 100 ml Wartość odżywcza w zalecanej dziennej dawce
(1 łyżeczka – 4 ml)
Energia 3660kJ (890 kcal) Energia 146, 4kJ (35,7 kcal)
Białko 0 g Białko 0 g
Węglowodany 0 g Węglowodany 0g
Tłuszcz 92 g Tłuszcz 3,7 g

w tym:
-NNKT
-kwas γ-linolenowy
-kwas α- linolowy


‹81 ml
‹7,36 ml
‹60,72 ml

w tym:
-NNKT
-kwas γ-linolenowy
-kwas α- linolowy


‹3,24 ml
‹0,29 ml
‹2,43 ml



















Sposób użycia:
1 łyżeczka 1 raz dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej dawki. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zalecany okres spożywania - 3 miesiące Olej z nasion wiesiołka jest tłoczony z najlepszej jakości polskich nasion o dużej zawartości kwasu . γ-linolenowego. Zawiera kwasy biologiczne czynne: α-linolowy (LA) > 66% , γ-linolenowy (GAL) >8% Kwasy te mają wysoką aktywność biologiczną i są konieczne między innymi do syntezy prostaglandyn(PG) w naszym organizmie. Nasz organizm sam tych kwasów nie wytwarza, ale posiada zdolność do ich przebudowy.
Należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci w temp. +3-+18°C.
Objętość netto: 30 ml.

 

 

 

 

sklep internetowy
lista sklepów
lista sklepów
Do pobrania
Filmy i Materiały o Firmie SEMCO
Semco - Youtube
Gwarantowana Tradycyjna Specjalność
Jakość i Tradycja
Slow Food
Dziedzictwo Kulinarne
Trzy Znaki Smaku